Translate

vrijdag 22 maart 2013

...en mijn ontbijt dan??

Het Engelse Breakfast  staat eigenlijk voor Break Fast ....net zoals in het Duitse Frühstück dus gewoon het eerste deel betekent...de eerste maaltijd van de dag dus.
Ontbijten betekende origineel eigenlijk beginnen te bijten en ook hier is de connectie met de vroege ochtend pas veel later gelegd.


Maar waarom dan zo vroeg ontbijten?
De maaltijd van de avond tevoren is nog maar net de dunne darm uit als je s` ochtends een nieuwe lading voedsel tot je neemt....er is in dat geval dus absoluut geen sprake van het breken van een vasteperiode, immers je lichaam gebruikt dan ook nog steeds glucose van de vorige maaltijd als brandstof.

Zodra de glucosetoevoer van je laatste maaltijd is opgebruikt, gaat je lichaam je opgeslagen vetvoorraden als energiebron gebruiken....dus tot je volgende maaltijd ben je vanaf dat moment van nature een pure vetverbrandingsmachine. Het is dan ook van belang om deze periode zo veel mogelijk op te rekken.

O ja...en vergeet de mythe dat je door kortstondig vasten spiermassa verliest, je lichaam begint pas je spiermassa aan te spreken als je minimaal 48 uur helemaal niets hebt gegeten.
Dus ook al staan de mensen om mij heen er soms raar van te kijken....ik ontbijt tegenwoordig op zijn vroegst om 18:00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten