Translate

maandag 18 maart 2013

Hoe beginnen met Fast-5?

Het kan best dat het idee je een beetje vreemd overkomt...dat is normaal. Ikzelf heb alles eerst een weekje laten bezinken vooraleer  ik de knoop doorhakte en zelf op Fast-5 overschakelde.

Ik stel voor dat je eerst het E-book van dokter Herring erop naleest. Hierin wordt alles wetenschappelijk onderbouwd en zo kun je ook langzaam aan het idee wennen. Je kan het E-book gratis downloaden door hier te  klikken.

download het gratis Fast-5 Ebook

Wil je toch meteen van start gaan? Dat kan, hou er wel rekening mee dat het Fast-5 wordt afgeraden aan diabetes pati├źnten en zwangere vrouwen.
De snelste weg is om meteen op het Fast-5 ritme over te stappen. Hou rekening met een aanpassingsperiode van ongeveer 4 dagen. Gedurende deze 4 dagen zou je een hongerig gevoel kunnen hebben en je humeur kan even wat beneden peil zijn. Wees gerust...dit gaat snel over. Na een paar dagen zal je je plotseling veel energieker gaan voelen en je zal merken dat je ook plotseling veel helderderin je hoofd bent. ( hoe dit komt leg ik je later uit).

Trek je het lange vasten niet meteen...ieder mens is uiteindelijk anders, dan is het een optie om je vastentijd langzaam te verlengen en je eetvenster stelselmatig te verkleinen. Zo zou je elke dag je ontbijt een half uur of een uur later kunnen nuttigen.
Denk eraan.....uiteindelijk is je doel om pas vrij laat op de middag of de vroege avond je eerste maaltijd te nuttigen en je eetvenster voor het slapengaan te sluiten. Op zich maakt het niet uit wanneer je je eetvenster precies opent, werken doet het altijd, maar ervaring leerde mij dat later eten een sneller effect geeft.
Ga er even mee experimenteren en rek je grenzen langzaam op als je dat een prettiger idee vindt.
Loop je ergens tegen aan ...laat het gerust weten, ik help je graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten