Translate

maandag 22 april 2013

Afvallen en jicht

Een van de belangrijkste redenen om te gaan afvallen waren voor mij de regelmatig terugkerende jichtaanvallen.
Bij de meeste afslankmethodes is dit een kip of het ei probleem. Jicht komt vaker voor bij mensen met overgewicht...echter snel afvallen...vooral met eiwitrijke maaltijden, veroorzaakt juist jicht.
Bij deze methodes weet je dus dat je een lange periode van extra risico op jichtaanvallen tegemoet kan zien vooraleer je de vruchten van je inspanningen zal plukken.

Gelukkig is dit bij Fast-5 en periodiek vasten in het algemeen geen punt.
Door periodiek vasten gaat je lichaam veel minder ontstekingsgevoelig worden, bovendien worden alle afvalstoffen ...dus ook urinezuur, wat de veroorzaker van de jichtaanvallen is, veel sneller afgevoerd.
Het gevolg is dat jicht (en ook het doorlopende zeurende gevoel onder de grote teen) na een aantal weken volledig weg blijft.

Kersen zijn een effectief middel tegen jicht.


In de beginfase kan jicht nog wel de kop opsteken...immers in het begin moet je lichaam zich van extra veel afvalstoffen ontdoen.
Daarom hier een aantal natuurlijke tips om jicht tegen te gaan en je even door die eerste weken heen te loodsen. Dit geldt dus enkel de eerste weken en voor personen die zeer jichtgevoelig zijn.....als je lichaam na een paar weken periodiek vasten gestabiliseerd is, kun je ze laten varen.

1) wees matig met alle producten die veel dierlijke eiwitten bevatten zoals vlees en vooral vette vis
2) eet veel peterselie, dit is een krachtig natuurlijk diureticum dat zorgt voor een snellere afvoer van urinezuur.
De smaak is even wennen maar als je er eenmaal aan gewend bent is een bosje peterselie een prima snack voor na de maaltijd.
3) drink kersensap of eet dagelijks een 10tal kersen...kersen zijn een uitstekende natuurlijke bestrijder van jicht
4) drink voldoende water...minstens 3 liter per dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten