Translate

donderdag 18 april 2013

De gevaarlijke nieuwe reclamecampagne van Coca Cola

Ik streef er naar om in dit blog iedereen die dat wil te stimuleren om via een minder mainstream weg veel sneller tot spectaculaire resultaten te komen op het gebied van gezondheid en lichaamsbouw. Een positieve insteek vind ik hier van zeer groot belang.

De nieuwste reclamecampagne van Coca cola doet mij echter de haren ten berge rijzen en enkele waarschuwingen zijn dan  hier ook zeker op hun plek.
Al meer dan 125 jaar beweert Coca Cola mensen samen te brengen...dat klopt..
In de wachtkamers van artsen en ziekenhuizen zit het de afgelopen decennia vol met slachtoffers van deze frisdrankenfabrikant.
Terwijl vorige week nog uitlekte dat Coca Cola in België een campagne had gesponsord van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten over het nut van suiker (...dat zegt dus eigenlijk meer over het nut van Voedingsdeskundigen en Diëtisten). Gooit Coca Cola het nu met man en macht over een andere boeg en gaan zij ons waarschuwen dat wij om al die calorieën van hun frisdranken te verbranden, hard moeten gaan bewegen.

Voor wie toch liever niet beweegt, je kan namelijk ook met de auto naar het ziekenhuis, zijn er gelukkig nog de suikervrije varianten van de fabrikant dewelke zijn gezoet met het giftige aspartaam waarover ik eerder elders al een artikel schreef.
Naast de bekende ( maar op de website van Coca Cola ontkende) gezondheidsgevaren van aspartaam is dit goedje een van de kunstmatige smaakstoffen die er voor zorgen dat je setpoint op een hoger gewicht komt te staan waardoor je dus met zeer grote waarschijnlijkheid gaat aankomen in plaats van afvallen.

Bovendien vermeldt de o zo de hand in eigen boezem stekende fabrikant niet dat niet het hoge caloriegehalte het grootste gevaar is van hun drankje maar wel de veel te hoge zuurtegraad.
Coca Cola heeft namelijk een PH van 2,5...dit is 1 punt hoger dan zoutzuur en een paar glazen per dag zijn dus voldoende om je volledige zuur-/basenbalans te verstoren.

Is Coca Cola dan helemaal nergens goed voor?

Jawel...je kan er prima verroest ijzer mee schoonmaken....en plastic in smelten zonder vuur:Let`s face it, de meeste frisdranken en energdrankjes zijn eigenlijk niet geschikt voor menselijke consumptie.

Dat een bedrijf als Coca Cola zich beter probeert te profileren om niet ten onder te gaan net als de tabaksindustrie is logisch maar op langere termijn is het een achterhoede gevecht want de maatschappelijke schade die ze aanrichten onder de vorm van hoge zorgkosten zijn niet langer te verantwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten