Translate

vrijdag 10 mei 2013

Bouw razendsnel spiermassa op met een half uur training per week

Als je eenmaal flink aan het afvallen bent is het ook belangrijk om aan krachttraining te doen.
Uiteindelijk zal je daardoor minder kilo`s kwijt raken maar meer spiermassa zal ervoor zorgen dat je er veel strakker uit ziet en bovendien ook overall gezonder bent.
Ikzelf ben geen groot fan van overweldigende spiermassa...en gebruik de onderstaande techniek enkel als ik zie dat een bepaalde spiergroep wat achterblijf. maar voor iedereen die snel wil groeien is deze methode ideaal.

De essentie is om in 6 herhalingen je spieren volledig uit te putten.
Je doet dus van elke oefening niet meer dan 6 trage herhalingen...5 seconden drukken...5 seconden terugkomen. Om dit te doen moet je dus bijna het maximale gewicht aanhouden dat je kan wegdrukken.
Het is belangrijk dat als je voelt dat je spieren falen...blokkeren dus om toch te proberen om door te duwen.
Vervolgens laat je het gewicht heel langzaam terugkomen.Om blessures te vermijden is het belangrijk om de oefening eerst met een licht gewicht 2 keer te herhalen..hanteer ongeveer 60% van je maximale gewicht.
Dus put je bijvoorbeeld je borst uit met 100 kg. druk dan eerst 2 x 60 kg. als opwarming en doe daarna de 6 uitputtende herhalingen met het volle gewicht.
Je zal al na de eerste training op deze manier merken dat je op zeer korte termijn enorme vooruitgang boekt....en het grote voordeel is dat je in minder dan een half uur de gym al weer uit bent...dit werkt echt.

Let wel enige uitzondering op deze regel zijn de buikspieren.

Het aangeraden om op trainingsdagen...ook met periodiek vasten op een caloriesurplus te gaan zitten...maar daarover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten