Translate

woensdag 15 mei 2013

Eet nooit als je gestresst bent....en dat is vaker dan je denkt

Als je gestresst bent dan maakt je lichaam in hoge mate het hormoon cortisol aan.
Cortisol is een overlevingshormoon dat er onder andere voor zorgt dat je lichaam extra vet gaat opslaan omdat je hersenen een noodsignaal uitzenden.
Alles wat je op zo een moment eet wordt bijna meteen als vet opgeslagen.

Nu is stress niet altijd herkenbaar...een typisch voorbeeld van een verdekte stresssituatie is het ontwaken.
Het klinkt misschien gek maar het lichaam is gek op slapen en vindt ontwaken maar niets. Daarom is je cortisolgehalte `s ochtends op een piekniveau.

Het slechtste wat je dus in deze optiek kan doen is ontbijten, ik weet het the Kellog`s Company is het daar vast niet mee eens.

De reclame uitingen van  Kellog`s zijn gelukkig al wat minder achterhaald. Het idee om die troep `s ochtends te eten is dat echter nog wel.

Vervolgens gaan de meeste mensen aan het werk wat voor velen nog meer stress oplevert. Tussen de stressbuien door moeten er nog even 4 tussendoortjes worden gegeten omdat Sonja Bakker het zegt.
Je raadt het al...de cortisol zal alles wat je niet meteen verbrandt meteen opslaan als vet.

Zie je wat er gebeurt?
Door steeds in stresssituaties te eten, doet je lichaam er alles aan om zoveel mogelijk vet op te slaan.
Beter is om `s avonds ontspannen al je calorie├źn binnen te halen. Bij voorkeur na het sporten. Je voeding wordt dan enkel gebruikt voor een gezonde opbouw van je lichaam dat bovendien de hele dag de tijd heeft gehad om overtollig vet weg te branden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten